B&B Boven de Wol


Vanaf voorjaar 2019 is B&B Boven de Wol geopend, voorheen B&B Et nussien. In 2018 hebben we het huis gekocht met het bijgebouw waarin de B&B zit.

De B&B zit in een aparte ruimte waar vroeger een smederij in heeft gezeten.
In de huidige situatie is de benedenverdieping opgedeeld in het handwerkatelier van Diana en een zit- en ontbijtruimte. Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamer.

De naam Boven de Wol komt doordat in het atelier veel met wol gewerkt wordt en de slaapkamers boven het atelier liggen.

We hebben veel buitenruimte en we zijn druk bezig om van de tuin een fijne plek te maken met leuke zitjes en vooral veel groen! Er zullen verfplanten worden gekweekt waarmee wol geverfd kan worden en we zijn inmiddels bezig met het maken van een moestuin met onder andere fruitbomen en struiken. Vanuit de achtertuin is er uitzicht op de weilanden waar regelmatig reeën langslopen.

Aan de voorzijde van ons huis zitten we aan de Vaart en in het toeristenseizoen is het gezellig druk met alle bootjes, fietsers en wandelaars.

Vanuit de B&B zit je maar zo in het Fochteloërveen en het Fries-Drentse Wold, zo kun je genieten van de mooie omgeving! Er zijn veel fiets- (LF9 loopt voor het huis langs) en wandelroutes en in de omgeving zijn er veel leuke activiteiten te vinden.

Voorzieningen zijn in de buurt, supermarkten en eetgelegenheden zijn op loop- of fietsafstand.

We denken dat de B&B een fijne plek is om te verblijven en zullen er alles aan doen om uw verblijf zo gezellig mogelijk te maken!